Stappenplan


 

Stap 1: Vrijblijvend advies

Uitgangspositie
Op basis van een afspraak komen wij altijd bij u langs om uw tuin te bekijken. Hierbij kijken wij naar de staat van de tuin, de ligging, de woning etc etc.

Uw wensen
Vervolgens gaan we uw wensen in kaart brengen. Wordt het een compleet nieuwe tuin of wordt het een renovatie van de bestaande tuin? Wat voor type tuin wilt u? Welke elementen wilt u verwerkt zien? Welk budget heeft u? Etc etc

Stap 2: Schetsontwerp en begroting

Op basis van het adviesgesprek maken we één of meerdere schetsontwerpen en een inschatting van het benodigde budget.

Stap 1: het ontwerp Met de uitgangspositie en uw wensen in kaart gaan wij een ontwerp maken. In dit ontwerp verwerken wij natuurlijk onze kennis en kunde. Wij combineren de mogelijkheden van de uitgangspositie met uw wensen.

Stap 2: Planvorming Het ontwerp is de basis voor de nieuwe tuin. Deze gebruiken we dan ook om een een beplantingsplan op te stellen. Welke planten plaatsen we waar, in welke hoeveelheid, met welke bloeitijd, welke bloeiperiode etc.

Stap 3: de afwerking Zodra stap 1 tot en met 4 doorlopen zijn, maken wij met u een afspraak om alles door te nemen. Wij lichten de gemaakte keuzes toe en vragen om uw mening. Desgewenst maken we een aantal aanpassingen op het ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt voorzien van een heldere en duidelijke offerte, zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent.

Stap 3: Start project / Tuinaanleg

Na het ontwerp komt de aanleg van de tuin. Dit is niet zomaar iets. Wij hebben als hoveniersbedrijf veel ervaring in het aanleggen van tuinen. Bij ervaring moet ja dan niet alleen denken aan beplanting, maar ook aan stroomvoorziening, hemelwaterafvoer, schuttingbouw, vijvers, sproeiinstallaties etc. etc. Wij beschikken hierbij over professioneel gereedschap en de juiste machines voor de uitvoering van onze werkzaamheden.

We starten met de aanleg van uw nieuwe tuin en nemen u al het regelwerk uit handen. Gedurende het hele project houden we u op de hoogte van de planning en de voortgang. Het aanleggen van de tuin geschiedt ook weer in stappen:

 • Het grondwerk wordt vericht.
  Op basis van het ontwerp wordt bepaald waar er tuin komt, waar de bestrating en waar een eventuele vijver of blokhut. Hiervoor dient de grond wel juist te worden voorbereid
 • Stroom en water
  Desgewenst leggen we nu de bekabeling voor de stroomvoorzieng en de sproeiinstallatie.
 • ‘Dode materialen’
  Nu worden de zogenoemde ‘dode’ materialen geplaatst. Dat wil zeggen blokhutten, bestrating, schuttingen, vijvers etc etc
 • ‘Levende materialen’
  Nu worden de ‘levenden materialen’ geplaatst, zoals bomen, heesters, vaste planten etc etc.

Stap 4: Service en nazorg

Geen tuin kan zonder onderhoud! Onze service houdt dan ook niet op wanneer uw tuin is aangelegd. Wij blijven altijd bereikbaar voor vragen of problemen. Daarnaast kunnen wij uw tuin in optimale staat houden door 2 à 3 keer per jaar groot onderhoud te verzorgen. Tuinonderhoud kan op verschillende manieren worden ingevuld. Hierbij kan ook gedacht worden aan incidenteel onderhoud, voorjaarsonderhoud, najaarsonderhoud, structureel onderhoud etc etc. Dit kan eventueel in de vorm van een onderhoudscontract. Hierbij maken we duidelijke afspraken betreffende de uit te voeren werkzaamheden. Periode hierbij is altijd in overleg. Voor onderhoud volgen wij het volgende stappenplan:

 • Onderhoudswensen
  We brengen uw onderhoudswensen in kaart. Vragen waarop we een antwoord zoeken zijn: Wat gaan we doen? Wanneer gaan we het doen? Hoe vaak gaan we het doen?
 • Offerte
  We brengen een duidelijke en heldere offerte uit, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 • Onderhouden
  Wij doen het onderhoud, zodat u zorgeloos kan genieten van uw tuin.

Let op! Informeer eens naar een onderhoudsplan. Mogelijk vanaf 2x per jaar groot onderhoud tot 2-wekelijks onderhoud. Of tijdens uw vakantie! Neem contact op…

Wij houden van een duidelijk aanpak, ook bij het onderhoud., zodat u weet waar u aan toe bent. Dit alles is mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven en overheden.